Privacy Beleid

Versie 01 December 2019

Bij Roots geven we om je privacy en geloven we in transparantie. Daarom zijn we toegewijd om eerlijk te zijn over onze privacypraktijken. We verzamelen alleen persoonlijke informatie die nodig is om onze diensten te leveren en we gaan er zorgvuldig en verstandig mee om.

Dit beleid verklaart het Privacybeleid voor wp-roots.nl. (we noemen dit de ‘website’) en onze andere diensten die worden aangeboden door Roots (‘Roots’, samen met ‘wij’, ‘ons’ en ‘onze’). We verwijzen naar de website en onze andere diensten als de ‘diensten’. Dit Privacybeleid beschrijft waarom en hoe we de persoonlijke informatie van onze klanten en websitebezoekers verzamelen en gebruiken. Het beschrijft ook jouw opties om te kiezen hoe we je persoonlijke gegevens gebruiken en hoe je contact met ons kunt opnemen met eventuele zorgen en verzoeken in verband daarmee. Roots is een bedrijf geregistreerd en bestaand onder de wetten van het Koninkrijk Nederland (registratienummer KVK: 62424963)(BTW nummer: NL209924950B01), met geregistreerd adres: Franse Akker 20, Breda, Nederland en is de gegevensbeheerder van de persoonlijke gegevens die we van je verzamelen.

Als je vragen, opmerkingen of opmerkingen hebt over enig aspect van ons Privacybeleid, neem dan contact met ons op via de details in het gedeelte “Verdere vragen en contacten” aan het einde van dit Privacybeleid.

Hieronder vindt u informatie over het volgende:

  1. Verzameling van informatie.
  2. Hoe we informatie gebruiken.
  3. Doel van de gegevensverwerking
  4. Cookies, bakens, tags, pixels.
  5. Hoe we uw persoonlijke informatie delen en met wie we deze delen.
  6. Internationale overschrijvingen.
  7. Veiligheidsmaatregelen.
  8. Bewaartermijnen.
  9. Jouw rechten
  10. 10.Leeftijdsbeperkingen.
  11. 11.Wijzigingen in het Privacybeleid.
  12. 12.Gegevensbeschermingsautoriteit.
  13. 13.Verdere vragen en contacten.

1. Verzameling van informatie:

Wanneer je de website bezoekt en er doorheen bladert (inclusief wanneer je persoonlijke gegevens aan ons verstrekt via gegevens-invoervelden op de website), verzamelen we het volgende van je:

Informatie die u verstrekt:

  • Contactgegevens – we ontvangen en bewaren alle informatie die je op onze website invoert. Onze website gebruikt formulieren om jouw persoonlijke informatie te verzamelen, waaronder uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, zodat je bestellingen kunt plaatsen, informatie kunt opvragen, ondersteuning kunt krijgen en onze diensten kunt gebruiken.
  • Betalingen en factuurgegevens – bij het aanmelden voor een van onze diensten, producten of programma’s vragen we om aanvullende persoonlijke en betalingsinformatie zoals uw naam, IBAN nummer, factuuradres, en indien nodig: KvK- of BTW-nummer.
  • Enquêtes en promoties – we kunnen van tijd tot tijd enquêtes en opiniepeilingen aanbieden en je vragen om informatie over jouw ervaring en feedback voor onze diensten. Af en toe kunnen we je organiseren voor  prijstrekkingen, wedstrijden of andere promoties (gezamenlijk “promoties”) op onze website of via onze sociale media-kanalen en kunnen we een prijs aanbieden als blijk van waardering voor de mensen die hebben deelgenomen, gekwalificeerd en / of onze wedstrijd voltooid. Informatie die wordt gevraagd voor toegang kan persoonlijke contactgegevens omvatten, zoals uw naam, e-mailadres, adres, telefoonnummer, enz. Deelname is geheel vrijwillig en het is aan jou of je ervoor kiest om informatie vrij te geven of niet.
  • Informatie die wij ontvangen bij jouw gebruik van onze diensten of van derden
  • Geautomatiseerde informatie – wanneer je onze website bezoekt, ontvangen en verzamelen wij informatie, die – in bepaalde omstandigheden persoonlijke informatie kan zijn – en die uw IP-adres, verwijzings-URL, exit-URL, browsersoftware, besturingssysteem, datum / tijd en / of clickstream omvat gegevens.
  • Website Analytics-tools – We gebruiken analysediensten door derden om informatie te verzamelen over het gebruik van deze website, zoals het aantal bezoeken, bezochte pagina’s, populariteit van bepaalde inhoud. Analysetools gebruiken trackingtechnologieën (zoals cookies) om uw apparaat te herkennen en informatie over u te verzamelen. Ze verzamelen informatie zoals welke pagina’s je bezoekt en hoeveel tijd je op deze pagina’s doorbrengt, het IP-adres dat aan jou is toegewezen, welk besturingssysteem en welke webbrowser je gebruikt en welke website je hebt bezocht voordat je onze website bezocht.
  • Informatielogboeken – wanneer je de website bezoekt, de door ons geleverde inhoud bekijkt, onze diensten gebruikt, onze chat-service gebruikt, ons een vraag stelt, technische assistentie vraagt met betrekking tot onze diensten, ons een e-mail stuurt of deelneemt aan een promotie of enquête over onze website, verzamelen en bewaren we automatisch bepaalde informatie in logbestanden. Dit omvat uw IP-adres, URL, verwijzings-URL, exit-URL, browsersoftware, besturingssysteem, datum / tijd, type verzoeken om onze website en foutreacties geretourneerd door onze website of diensten.
  • Overige informatie – we ontvangen en slaan ook alle informatie op die je op onze website, onze chatservice, klachtenformulieren op onze website, e-mail, telefoon of andere communicatie met ons team of in verband met de levering van onze diensten opslaat. Telkens wanneer je contact met ons opneemt, registreren we het ticket, chatten of bellen we om ervoor te zorgen dat we een nauwkeurige registratie hebben van alle communicatie die nodig is om onze diensten te verlenen en om eventuele acties van ons team als gevolg van een geschil te ondersteunen over onze reactie.

2. Hoe we informatie gebruiken

Informatie die je verstrekt:

We verzamelen, bewaren en gebruiken de door jou verstrekte informatie om de volgende redenen:

  • Contactinformatie – om contact met je op te nemen met betrekking tot de voortgang van je bestellingen, status van de diensten, functiewijzigingen van onze producten en onze website, en – waar je ervoor hebt gekozen om dergelijke informatie te ontvangen – andere / nieuwe diensten en / of speciale aanbiedingen / nieuwsbrieven waarvan we denken dat je ze misschien nuttig vindt, gebruiken we e-mail, telefoon en / of sms, evenals om je te informeren over hostingaccountproblemen, serviceonderbrekingen of updates, serviceverbeteringen of nieuwe producten in overeenstemming met onze Servicevoorwaarden en van toepassing wet.
  • Betalings- en factuurinformatie – we hebben deze samen met je contactgegevens nodig om een klant of een gelieerde account voor je te openen, je bestellingen en verlengingen te verwerken, een contractuele overeenkomst voor diensten aan te gaan, je te factureren en onze wettelijke verplichtingen na te komen verplichtingen voor belastingberekeningen.
  • Enquêtes en promoties – alle antwoorden op enquêtes en opiniepeilingen worden apart van je gegevens opgeslagen en we anonimiseren of pseudonimiseren de verzamelde gegevens, die kunnen worden gebruikt voor het vaststellen van het gebruik van bepaalde aspecten van onze website en diensten en marktonderzoek. We kunnen de geanonimiseerde of gepseudonimiseerde gegevens delen met derden wanneer zij de informatie nodig hebben om aan hun verplichtingen te voldoen om deze namens ons te verwerken. Noch de geanonimiseerde gegevens, noch de gepseudonimiseerde gegevens maken het echter mogelijk je persoonlijk te identificeren zonder het gebruik van aanvullende informatie die apart wordt bewaard, en is onderworpen aan technische en organisatorische maatregelen om ervoor te zorgen dat geen van de gegevens rechtstreeks aan jou wordt toegeschreven. Als je deelneemt aan een promotie, gebruiken we de gegevens die je verstrekt voor een succesvolle administratie van de promotie, om contact met je op te nemen of om met derden samen te werken om contact met je op te nemen in het geval je iets hebt gewonnen. We kunnen ook, waar je ervoor hebt gekozen om dergelijke communicatie te ontvangen, en tenzij wettelijk verboden, jouw informatie gebruiken die via onze enquêtes en promoties is verstrekt om je details over onze diensten of aanbiedingen te sturen.

Informatie die wij ontvangen van je gebruik van onze diensten of van derden

We verzamelen, bewaren en gebruiken de informatie die we ontvangen van je gebruik van onze diensten of derden om de volgende redenen:

  • Geautomatiseerde informatie – om problemen met onze servers te diagnosticeren, om onze website en diensten te beheren. Dit is niet gekoppeld aan persoonlijk identificeerbare informatie, behalve indien nodig om fraude of misbruik op onze website en systemen te voorkomen.
  • Analytics-tools – om de diensten op onze website te verbeteren.
  • Informatielogboeken – voor het diagnosticeren van problemen, het beheren van onze website en het oplossen van problemen.

Overige informatie – om je account en gekochte producten te onderhouden, om een nauwkeurig overzicht te hebben van eventuele vragen in geval van een geschil en om bepaalde kenmerken te identificeren die ons kunnen helpen onze producten en diensten te optimaliseren en te verbeteren.

3. Doeleinden van gegevensverwerking

Wanneer je onze diensten bezoekt of gebruikt, moeten we je informatie verzamelen, gebruiken en anderszins verwerken, zoals uiteengezet in dit Beleid. We zijn toegewijd aan jouw privacy en volgen een paar fundamentele principes bij het verwerken van persoonlijke gegevens:

1. We streven ernaar alleen de minimale persoonlijke gegevens te verzamelen die we nodig hebben om jou onze diensten te leveren.

2. We streven naar volledige transparantie over hoe we jouw informatie gebruiken om te voldoen aan wettelijke of andere wettelijke doeleinden en om jouw privacy te respecteren.

3. We zorgen ervoor dat we jouw informatie alleen gebruiken voor de doeleinden waarvoor jij ons toestemming hebt gegeven.

We vertrouwen op een aantal rechtsgrondslagen om je informatie te gebruiken, zoals uiteengezet in dit beleid:

  • Contract – het gebruik van je informatie is noodzakelijk om contractuele verplichtingen uit te voeren om je onze diensten te verlenen of om promoties die je aangaat te beheren;
  • Wettelijke verplichtingen – ons gebruik van je persoonlijke gegevens is noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting, een gerechtelijk bevel, of om juridische claims uit te oefenen of te verdedigen. Bijvoorbeeld: als ons wordt gevraagd om je persoonlijke gegevens bekend te maken aan regelgevende instanties of wetshandhavingsinstanties; of om jouw persoonlijke gegevens te gebruiken voor belastingberekeningen.
  • Onze legitieme belangen – noodzakelijk voor de doeleinden van onze legitieme belangen, zoals om:

  1. onze diensten uitvoeren, laten groeien, ontwikkelen en leveren;
  2. frauduleuze activiteiten detecteren en voorkomen;
  3. verbetering van de beveiliging van ons netwerk en informatiesystemen;
  4. beter begrijpen hoe mensen omgaan met onze website;
  5. onze diensten en communicatie verbeteren, aanpassen, personaliseren of anderszins verbeteren
  6. ten behoeve van onze klanten.
  7. Toestemming – we vertrouwen op je toestemming voor ons om jouw persoonlijke informatie te gebruiken om jou marketinginformatie (zoals onze nieuwsbrieven en aanbiedingen) per e-mail, sms of telefoon te sturen. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken door je uit te schrijven via de uitschrijf-link die bij elke nieuwsbrief en sms onderaan is bijgevoegd of door contact met ons op te nemen met behulp van de details in de “Verdere vragen en contacten” sectie van dit beleid.

4. Cookies, bakens, tags, pixels

We gebruiken cookies om een deel van de informatie in dit beleid te verzamelen. Een cookie is een klein stukje gegevens dat vanaf een website wordt verzonden en in je webbrowser op je computer, mobiel of ander handheld-apparaat wordt opgeslagen terwijl je een website bezoekt.

Onze website maakt gebruik van cookies om je te identificeren. Cookies kunnen je account-ID, bestelstatus, personalisatie of website-tracking opslaan. Ze kunnen ook worden gebruikt voor technische doeleinden, zoals het bijhouden van je huidige winkelsessie en zodat je kunt doorgaan met afrekenen en betalen voor je dienovereenkomstige bestelling of om informatie op te slaan die al is ingevoerd (taalkeuzes en uw regio), zodat onze diensten, producten en communicatie kunnen verbeteren en meer kunnen personaliseren. Cookies stellen ons ook in staat om onze contractuele verplichtingen aan derden en partners na te komen als je een aankoop op onze website hebt gedaan door een link van hen te volgen.

Onze website bevat marketingcookies en remarketingpixels van derden. Dat stelt deze partijen in staat om de informatie te verzamelen dat je onze website hebt bezocht en geïnteresseerd was in bepaalde aanbiedingen. We gebruiken ook bakens, tags, klikcodes en scripts om trends en bewegingen van gebruikers op de website te analyseren, informatie te verzamelen over het gebruikersbestand als geheel en hoe we onze diensten en website kunnen verbeteren, om advertenties te bieden op basis van activiteiten en interesses en om de effectiviteit van advertenties te meten. Als gevolg hiervan kunnen we je gerichte of op interesses gebaseerde aanbiedingen weergeven op basis van de producten die je momenteel bezit of onlangs hebt bekeken en andere communicatie leveren die relevanter is voor jou en je interesses buiten onze website, op andere websites die deel uitmaken van de derde netwerk van de partij.

Onderstaande in het begin weglaten? In het begin werken we alleen nog maar met Analytics cookies die geanonimiseerd worden. 

Je kunt je voorkeuren met betrekking tot cookies beheren door uw browserinstellingen te wijzigen of door het aangewezen pop-uphulpprogramma op onze website te gebruiken. In het pop-upvenster ‘Cookie-instellingen’ op onze website vindt je een lijst met alle cookies binnen elke categorie (vereist, statistieken, marketing) of een lijst met leveranciers die cookies en vergelijkbare technologieën serveren en je kunt kiezen welke soorten cookies die je onze website wilt laten gebruiken, indien aanwezig.

Je kunt jouw cookievoorkeuren ook rechtstreeks vanuit je browser wijzigen. Houd er rekening mee dat als je gewoon al onze cookies of cookies in het algemeen uitschakelt in je browserinstellingen, je mogelijk merkt dat bepaalde secties of functies van onze website niet werken, omdat je browser ons kan verhinderen om website functioneel vereiste cookies in te stellen.

Meer informatie over ons gebruik van cookies vindt u in ons Cookiebeleid.

5. Hoe we je persoonlijke informatie delen en met wie we deze delen

Alle persoonlijke informatie verzameld door Roots wordt vertrouwelijk behandeld. We maken je gegevens geheel of gedeeltelijk openbaar in de beperkte omstandigheden die hieronder worden beschreven en met passende waarborgen voor jouw privacy:

  • Als we wettelijk verplicht zijn, zullen we informatie over je bekendmaken als reactie op een dagvaarding, een gerechtelijk bevel of een ander legitiem overheidsverzoek.
  • Onze Roots-groepsmaatschappijen, dochterondernemingen, werknemers en onafhankelijke contractanten – we zullen informatie over je bekendmaken aan onze Roots-groepsmaatschappijen, dochterondernemingen, zakelijke partners, externe consultants, auditors, medewerkers of andere derde partijen, sommige van onze werknemers en personen die onze onafhankelijke contractanten die de informatie moeten kennen om ons te helpen onze diensten te leveren of om de informatie namens ons te verwerken en ook voor administratieve doeleinden, facturering en belasting en alle andere doeleinden met betrekking tot het beheer van uw account. We eisen dat ze allemaal strikt voldoen aan dit Privacybeleid.
  • Externe leveranciers – we zullen informatie delen met externe leveranciers in de Europese Unie en de Verenigde Staten, hosting leverancier SiteGround, verschillende datacenterserviceproviders in de Europese Unie, Verenigde Staten en Singapore, externe adviseurs / consultants, zakenpartners, belasting-, boekhoud- en juridische bedrijven, medewerkers binnen de Europese Unie en de Verenigde Staten, die informatie over je moeten weten om namens ons verschillende diensten te kunnen leveren. Deze groep omvat leveranciers die ons helpen onze diensten te leveren, zoals betalingsproviders (Mollie, Rcur) die jouw betalingsinformatie of informatie over alternatieve betaalmethoden en facturering verwerken, en boekhoudbedrijven (Moneybird), evenals leveranciers die ons helpen fraude te voorkomen. Deze groep omvat ook vertrouwde leveranciers waarmee we samenwerken, die een analyse van onze producten of klantendemografie uitvoeren en marktonderzoek doen dat ons helpt onze diensten te begrijpen en te verbeteren en ons helpt betere advertenties weer te geven. Deze groep omvat ook externe providers die analysediensten uitvoeren en de gegevens van onze enquêtes en / of promoties analyseren. We zullen alleen informatie over je delen die nodig is voor de externe leverancier om de gevraagde dienst te verlenen. Deze bedrijven zullen de verstrekte gegevens verwerken volgens de instructies van Roots en in overeenstemming met dit Privacybeleid. We geven leveranciers geen toestemming om je persoonlijk identificeerbare informatie te bewaren, te delen, op te slaan of te gebruiken voor secundaire doeleinden. Tot de externe leveranciers behoren bedrijven die actief zijn in verschillende industrieën, zoals fraudeopsporing, technologische dienstverlening, internet service prodivders, betalingen en gegevensverwerkers, gespecialiseerde financiering, media, internet content en -informatie-industrieën, reclame en marketing en technologieën, die zijn gevestigd in het grondgebied van de Europese Unie en de Verenigde Staten.
  • Om rechten en eigendommen te beschermen – We zullen account- en persoonlijke informatie delen met bedrijven, organisaties of individuen wanneer we te goeder trouw geloven dat toegang, gebruik, behoud of openbaarmaking van de informatie noodzakelijk is om te voldoen aan toepasselijke wetgeving, om te voldoen aan regelgeving, wettelijke verwerken of afdwingbaar verzoek; om onze Servicevoorwaarden en andere overeenkomsten af te dwingen of toe te passen; om potentiële overtredingen te onderzoeken; om te beschermen tegen schade aan de rechten, eigendom of veiligheid van Roots, onze gebruikers of het publiek zoals vereist of toegestaan door de wet. Voor zover wettelijk toegestaan om dit te doen, zullen we alle redelijke stappen ondernemen om je te informeren in het geval dat we verplicht zijn om je persoonlijke informatie aan derden te verstrekken als onderdeel van een juridisch proces.
  • Domeinregistreerders – de eigenaarinformatie van het domein (WHOIS-gegevens) voor elke domeinnaam is vereist en wordt beheerd door de ICANN-erkende registrarprovider en het register voor het hoofddomein dat je wenst of hebt geregistreerd. We delen je informatie voor zover nodig om te voldoen aan de regels, voorschriften en beleid van ICANN, met regels en beleid door de ICANN-erkende registrarproviders die wij vertegenwoordigen en de regels en het beleid van het domeinregistratie op het hoogste niveau. Deze registrar-providers bevinden zich in Europa, de VS en Canada. De informatie wordt ook gedeeld met het register voor het hoofddomein dat zich in een ander rechtsgebied bevindt. Het gebruik en de openbaarmaking van de persoonlijke informatie als onderdeel van het domeinregistratieproces wordt beheerst door de domeinnaamvoorwaarden en de toepasselijke overeenkomsten met de door ICANN erkende registrar.
  • Zakelijke overdrachten – in verband met een fusie, verkoop van bedrijfsactiva of acquisitie van een deel van ons bedrijf door een ander bedrijf, of in het onwaarschijnlijke geval dat Roots failliet gaat of failliet gaat, is gebruikersinformatie waarschijnlijk een van de activa die worden overgedragen of overgenomen door een derde partij. Als een van deze gebeurtenissen zich voordoet, zullen we alle redelijke stappen ondernemen om je op de hoogte te stellen en dit Privacybeleid blijft van toepassing op jouw informatie. De partij die je informatie ontvangt, blijft jouw informatie gebruiken, maar is alleen consistent met dit Privacybeleid.
  • Met jouw toestemming – met jouw uitdrukkelijke toestemming of op jouw aanwijzing kunnen we informatie waarvoor je ons toestemming hebt gegeven delen en openbaar maken met derden. We zullen echter geen persoonlijk identificeerbare informatie voor commerciële doeleinden verkopen, verhuren, delen of anderszins openbaar maken op een manier die in strijd is met de verplichtingen in dit Privacybeleid. We zullen alle redelijke stappen ondernemen om je te informeren wanneer en welke informatie naar derden kan gaan en je kunt kiezen of je deze wil delen of niet

6. Internationale overschrijvingen

We hosten, bewaren of behandelen uw persoonlijke gegevens binnen de grenzen van de Europese Economische

Gebied (EER) en de VS.

We zullen ervoor zorgen dat elke overdracht van uw persoonlijke informatie van het ene land naar het andere voldoet aan de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming en privacy.

Met name de Europese wetgeving inzake gegevensbescherming bevat specifieke regels voor de overdracht van persoonlijke informatie buiten de EER. Bij het overbrengen van persoonlijke informatie buiten de EER naar de VS zullen we de standaard gegevensbeschermingsclausules die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie op grond van artikel 46.2 van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) opnemen in ons contract met de in de VS gevestigde Roots-groepsmaatschappij of andere partners .

Meer informatie over de regels voor gegevensoverdracht buiten de EER, inclusief de mechanismen waarop we vertrouwen, vindt u hier op de website van de Europese Commissie.

In elk geval worden uw gegevens verwerkt in overeenstemming met dit Privacybeleid. Als u meer informatie wilt over de wereldwijde verwerking van uw persoonlijke gegevens, neem dan contact met ons op via de details in het gedeelte “Verdere vragen en contacten” hieronder.

7. Beveiligingsmaatregelen

  • We gebruiken SSL-software (Secure Sockets Layer) om de informatie die je op onze website invoert te coderen om de veiligheid ervan tijdens verzending van en naar onze website te beschermen. Bij het opslaan van informatie beschermen we de beveiliging ervan door codering en pseudonimisering van kritieke gegevens. 
  • Alle bankinformatie en betalingen worden verwerkt via Payment Service Provider Mollie. Zij voldoen aan alle richtlijnen voor de veiligheid van internetbetalingen, opgesteld door de Europese Bankautoriteit. Ook krijgt Mollie permanent toezicht van De Nederlandsche Bank. Alle SEPA incasso abonnementen worden beheerd in RCUR.nl, digitale samenwerkingspartner van Mollie dat ons de mogelijkheid biedt tot het aanmaken, wijzigen en stopzetten van SEPA Incasso Abonnementen. RCUR staat in voor een veilige verwerking van persoonsgegevens en hun Privacybeleid is consistent aan die van Roots. Wanneer hun Privacybeleid niet meer in lijn ligt met dat van Roots, zoeken wij naar een nieuwe samenwerkingspartner. Vanzelfsprekend stellen we jou hiervan op de hoogte. 
  • Je hebt het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om jouw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens door Roots en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van je beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van jouw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van jouw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar admin@wp-roots.nl. We handhaven fysieke, elektronische en procedurele waarborgen in verband met het verzamelen, opslaan en vrijgeven van persoonlijk identificeerbare persoonsgegevens/klantinformatie. Onze beveiligingsprocedures vereisen dat we in sommige gevallen een identiteitsbewijs vragen voordat we persoonlijke informatie aan je verstrekken. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen 30 dagen, op je verzoek. Roots wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Om te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang tot uw account en informatie, implementeren we sessiebeheer, sterke wachtwoorden, inlogverloopmechanismen en de optie om 2-factor-authenticatie te gebruiken voor toegang tot je WordPress website en gebruiken we zelf 2-factor-authenticatie op ons eigen admin-panel. Meld jezelf als extra veiligheidsmaatregel af wanneer je klaar bent met het gebruiken van je account en jouw computer.

Hoewel we al deze maatregelen nemen om de veiligheid en beveiliging van je persoonlijke gegevens te handhaven, houd er rekening mee dat geen enkele overdracht via internet ooit kan worden gegarandeerd. Houd er daarom rekening mee dat we de veiligheid van persoonlijke gegevens die je via internet aan ons overdraagt niet volledig kunnen garanderen.

8. Bewaartermijnen

Informatie die op onze website wordt verzameld, wordt alleen zolang bewaard als nodig is om het doel te bereiken waarvoor ze is verzameld. Over het algemeen zullen we je gebruikers-account-informatie automatisch verwijderen twee (2) jaar nadat je geen actieve diensten meer bij ons hebt. Aangezien we een dienst bieden voor klanten over de hele wereld en we moeten voldoen aan de voorschriften over de hele wereld met betrekking tot het bewaren van persoonlijke informatie met betrekking tot contractuele overeenkomsten, dienstverlening, financiële, facturering, facturering en belastingberekeningen, een versie van jouw contactpersoon , worden de betalings- en factuurgegevens die zijn gekoppeld aan uw eerdere facturen, opgeslagen voor een periode van tien (10) jaar na het deactiveren van een account. Jouw persoonlijke gegevens worden automatisch door onze systemen verwijderd in overeenstemming met deze bewaartermijnen. Persoonsgegevens van geplaatste, mislukte en geannuleerde bestellingen worden eveneens twee (2) jaar na bestelling verwijdert.

9. Jouw rechten

Door naar de pagina Mijn account > Mijn gegevens in je gebruikersgebied te gaan, kun je bepaalde persoonlijke informatie die aan je account is gekoppeld, openen, corrigeren, wijzigen en verwijderen. Als je meer hulp nodig hebt, kunt je contact met ons opnemen via onze support kanalen op de website of via de details in de sectie “Verdere vragen en contacten” van dit beleid om een van de volgende zaken aan te vragen:

  • bevestigen of persoonlijke gegevens over je worden verwerkt;
  • je meer informatie verstrekken over hoe wij jouw persoonlijke gegevens verwerken;
  • Je een kopie verstrekken van alle gegevens die wij over je bewaren;
  • jouw toestemming voor het gebruik van uw persoonlijke gegevens intrekken, waarbij Roots op jouw toestemming als wettelijke basis vertrouwt om het gebruik van je persoonlijke gegevens te rechtvaardigen;
  • elk geldig bezwaar tegen de verwerking van jouw persoonlijke gegevens te overwegen (inclusief het recht om bezwaar te maken tegen verwerking op gronden die verband houden met jouw specifieke situatie waarin we ons beroep doen op onze legitieme belangen als wettelijke basis voor verwerking);
  • verzoek om persoonlijke gegevens die we over u bewaren bij te werken of te verwijderen;
  • de manier beperken waarop we uw persoonlijke gegevens verwerken;
  • een geldig verzoek overwegen om uw persoonlijke gegevens over te dragen aan een externe dienstverlener (gegevensportabiliteit); en
  • we zullen al die verzoeken in overweging nemen. Bepaalde persoonlijke informatie kan echter in bepaalde omstandigheden van die verzoeken worden vrijgesteld, waaronder de noodzaak om informatie te blijven verwerken voor onze legitieme belangen of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Als een dergelijke uitzondering van toepassing is, stellen we u hiervan op de hoogte wanneer we op uw verzoek reageren. Houd er rekening mee dat we u kunnen vragen om ons de benodigde informatie te verstrekken om uw identiteit te bevestigen voordat we reageren.

10. Leeftijdsbeperkingen

In overeenstemming met de Algemene Voorwaarden van Roots verkopen we geen producten en bieden we geen diensten aan klanten jonger dan 18 jaar. Als je jonger bent dan 13 jaar, mag je de website niet gebruiken en moet je je ouder of voogd vragen om de website in plaats daarvan. Roots gaat er vanuit dat je de gegevens in alle bestellingen, formulieren op de website en in alle verdere communicatie met Roots naar waarheid invult. 

11. Wijzigingen in het Privacybeleid

We behouden ons het recht voor om dit Privacybeleid te allen tijde te wijzigen. Als we besluiten ons Privacybeleid te wijzigen, zullen we de updates van dit Privacybeleid hier en op elke andere plaats die wij geschikt achten, plaatsen, zodat jij weet welke informatie we verzamelen, hoe we deze gebruiken en onder welke omstandigheden, als geen, we maken het bekend.

Als we materiële wijzigingen in dit beleid aanbrengen, zullen we je hier minstens tien (10) kalenderdagen voordat de wijzigingen van kracht worden hier op de hoogte stellen, per e-mail of via een kennisgeving via onze website.

12. Autoriteit voor gegevensbescherming

In de EER heb je het recht om op elk gewenst moment vragen te stellen of een klacht in te dienen over onze behandeling van jouw persoonlijke gegevens bij onze toezichthoudende instantie voor gegevensbescherming – Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

13. Verdere vragen en contacten

Als je vragen hebt over dit Privacybeleid, als je een van jouw rechten met betrekking tot uw persoonlijke informatie wilt uitoefenen, of als je bezwaar wilt maken tegen het verzamelen of verwerken van jouw gegevens door Roots, geheel of gedeeltelijk, neem dan contact op met ons op admin@wp-roots.nl